ASSALAMUALAIKUM
Mama doakan moga Nur Aishah menjadi
anak yang solehah, bijak dalam pelajaran , baik akhlaknya dan sentiasa diberkati
Allah sepanjang kehidupan serta dimurahkan rezeki..aminn..
Macam
biasalah anak-anak ni tau mama dia pandai buat kek, sentiasa menjadi permintaan
nak kek hari jadi.. in shaa Allah.. ada masa,rezeki dan kesihatan yang baik,
Bai tak akan menghampakan hati anak-anak..
Kek Hari Jadi Ayong kali ini masih juga
sama..nak kek coklat moist juga nak makan-makan je katanya, bukan nak sambut di
sekolah ..ntahlah kenapa pe’elnya lain sejak-sejak naik tingkatan satu
ni..kalau dulu, sentiasa mencari ruang nak potong kek di sekolah dan makan
sama-sama dengan guru dan kawan-kawan sekelas. Sekarang ni nak sambut dengan
mama, abah dan adik je.
Nilah hasilnya bila dalam masa yang
sama Bai harus bertugas menyelaras satu kursus di tempat kerja. Penat macam
mana pun tetap nak buat kek untuk anak-anak. Puas hati bila dah dapat tunaikan
permintaan di hari istimewa anak-anak.
Kek tak berapa smooth sebab terlalu
mengantuk dan nak buat cepat-cepat kerana awal pagi esoknya Bai perlu
menghadiri satu seminar di Ipoh. Namun, Bai buat dengan penuh rasa kasih
sayang.
Kek Coklat Moist 10 inci ni Bai suka
salutkan dengan coklat ganache resepi Chef Amer. Coklat Ganache ni sangat sedap
dan lemak berkrim. Semua tempahan Kek Coklat Moist, Bai memang gunakan resepi
ini.
Ganache Coklat
Oleh: Chef Amer HamzahBahan
300 gm krim tenusu
30 gm sirap glukos
500 gm coklat gelap
~ hiris halus
Didihkan krim dan sirap glukos. Tuangkan dalam bekas yang berisi coklat gelap.
Kacau rata hingga coklat larut sepenuhnya. Pastikan tiada ketulan coklat.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan